Sabtu, 21 Mei 2016

Seramai 14 Gadis Pelayan Pelanggan (GRO) Kantoi Di Cekup.

KUALA LUMPUR - Seramai 14 gadis pelayan pelanggan (GRO) warga asing ditahan di sebuah premis spa kesihatan di Jalan Changkat Thambi Dollah di sini, dalam operasi Ops Noda Khas, kira-kira jam 10.45 malam tadi.

Ketua Penolong Pengarah Pasukan Tindakan Khas Anti Maksiat, Judi dan Gengsterisme (Stagg) Bukit Aman, Senior Asisten Komisioner Khairi Ahrasa berkata, serbuan dilakukan seorang pegawai bersama 19 anggota D7 Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur dengan dibantu D7 Cheras,D7 Sentul dan D7 Dang Wang.

"Bertindak atas maklumat dan risikan awam anggota serbuan pergi ke lokasi dinyatakan yang memaklumkan berlaku aktiviti pelacuran melibatkan warga  asing di dalam spa berkenaan.

"Setibanya di spa tingkat tiga, telah menemui seorang penjaga premis.

"Pemeriksaan lanjut dijalankan di tingkat enam premis tersebut telah menjumpai enam wanita yang  berada di bilik rehat tidak bernombor," katanya.

Beliau berkata,  soal siasat dan risikan telah menjumpai lapan  lagi wanita dalam dua bilik berbeza di aras tingkat yang sama.

Dalam operasi berkenaan, polis turut merampas lapan keping kondom, 10 helai tuala, lima botol minyak urut dan wang tunai RM400.

Katanya lagi, polis kemudian menahan seorang penjaga premis kerana menjalankan kegiatan pelacuran dan disyaki menggajikan warga negara asing tanpa permit yang sah.

Kes disiasat di bawah Seksyen  372 Kanun Keseksaan, Seksyen 372B Kanun Keseksaan, Seksyen 55B Akta Imigresen dan Seksyen 39b Peraturan Imigresen.-Sinar Harian