Biodata Dan Gambar Norashikin Abdul Rahman Isteri Baru Sultan Selangor.

Sultan selangor sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj 70 tahun telah sah di ijabkabulkan pada rabu 31 ogos 2016 dengan isteri barunya Norashikin Abdul Rahman yang merupakan pembaca berita stesen RTM.


Pasangan ini dinikahkan oleh Sahibus Samahah Dato’ Seri Utama Diraja Mufti Selangor, Dato’ Seri Haji Mohd. Tamyes di Masjid Istana Diraja, Istana Alam Shah, Klang.

Isteri baginda iaitu Norashikin merupakan bekas seorang pramugari sebelum menjadi penyampai berita televisyen. Turut hadir pada majlis ini ialah bapa dan ahli keluarga pengantin perempuan.

Terdahulu, Sultan Selangor pernah mendirikan rumah tangga dengan Raja Zarina Raja Tan Sri Zainal namun berpisah pada tahun 1988. Hasil perkahwinan itu, pasangan Diraja ini dikurniakan dua puteri bernama Tengku Zerafina dan Tengku Zatashah.

Setelah itu, baginda berkahwin dengan Puan Nur Lisa Idris Abdullah warga Amerika Syarikat pada tahun 1988 sebelum masing-masing mengambil keputusan untuk berpisah pada 1997. Baginda mempunyai seorang putera bernama Tengku Amir Shah.

Untuk mengetahui lebih lanjut berikut adalah Biodata Norashikin Abdul Rahman Isteri Sultan Selangor

Nama Penuh: Norashikin Abdul Rahman

Umur: 45 Tahun

Status: Janda (Pernah berkahwin dan sudah mempunyai 2 orang cahaya mata)

Asal: Kuala Lumpur

Bilangan Adik Beradik: Anak bongsu daripada tiga beradik

Pekerjaan: Penyampai Berita RTM TV1

Anugerah: Penyampai Berita TV Terbaik di Anugerah Seri Angkasa 2005 (ASA2005)

Gambar pernikahan Sultan Selangor dan Norashikin Abdul Rahman
Wartawan Jalanan. Dikuasakan oleh Blogger.