Lelaki Gantung Diri Kerana Duit Hantaran Kahwin Terlalu Mahal.

Lantaran duit hantaran yang di minta oleh keluarga kekasih hatinya terlalu mahal dan di luar kemampuannya menyebabkan seorang lelaki mengambil tindakan drastik sehingga memeranjatkan ahli keluarganya.

Mustofa berumur 45 tahun nekad mengakhiri hidupnya dengan menggantung diri selepas hubungan cintanya berakhir akibat dari duit hantaran yang terlampau mahal serta tidak mendapat restu dari kedua orang tuanya.

Mustofa ditemui dalam keadaan tergantung oleh adik kandungnya Amir minggu lalu, Amir pun terus memberitahu kepada ahli keluarganya yang lain.

Mengikut cerita dari beberapa ahli keluarga Mustofa berkata, Mustofa di katakan menggantung diri kerana gagal memenuhi permintaan duit hantaran oleh kedua orang tua wanita pujaannya “Suha”

Oleh kerana keluarga Mustofa yang merasa kecil hati menyebabkan mereka cuba mengahwinkan Mustofa dengan wanita lain dan mengakibatkan berlaku perselisihan faham dengan keluarga kekasihnya, Mustofa yang berasa tertekan dengan permasalahan tersebut akhirnya mengambil keputusan menggantung dirinya menggunakan tali di belakang pokok rumahnya.-Eberita Nusantara news
Wartawan Jalanan. Dikuasakan oleh Blogger.