Sabtu, 29 Oktober 2016

Ingatkan 'Batu Karang Dalam Perut' Rupa-Rupanya Ada Bayi Nak Lahir.

Langsung tiada simptom mengandung. Itu sahaja yang mampu diucap seorang wanita selepas melahirkan anaknya dengan selamat.

Menurut laporan CNN, Stephanie Jaegers mengadu sakit perut minggu lepas dan beliau menyangka ia disebabkan batu karang.

Selepas diperiksa doktor, beliau terkejut kerana beliau dipersiapkan untuk menghadapi pembedahan kecemasan untuk melahirkan anaknya pada saat tersebut.

Suaminya, Michael mengaku panik kerana beliau langsung tidak menyangka isterinya mengandung.

"Ketika itu saya sedang 'google' rawatan batu karang dan panik selepas diberitahu isteri saya mengandung dan akan melahirkan anak saat itu juga," kata Michael di Facebook.

"Kebanyakan ibu bapa mempunyai sembilan bulan untuk merancang kelahiran anak, kami pula 'diberikan notis 30 minit'," tambah Michael lagi.

Stephanie pula risau kerana tidak menjaga pemakanannya sebelum itu, namun beliau tiada pilihan lain untuk melahirkan anaknya pada saat tersebut.

Nasib menyebelahi pasangan berkenaan selepas seorang bayi lelaki yang sihat dan mempunyai berat normal selamat dilahirkan dan dinamakan sebagai Shaun.

Selepas kelahiran bayinya, Michael mengaku dianggap bodoh oleh sesetengah pihak kerana tidak menyangka isterinya mengandung.

"Saya dipanggil bodoh dan tidak mempedulikan (isterinya), tapi jika perkara yang sama terjadi kepada anda, anda juka akan tidak percaya.

"Isteri saya sudah melahirkan tiga anak. Beliau tahu simptomnya. (Dan kali ini) tiada langsung simptom. Kosong. Bagaikan satu keajaiban," jelas Michael.


Rupa-rupanya, pemeriksaan doktor mendapati kedudukan bayi pasangan berkenaan yang berada di bawah rusuk menyebabkan Stephanie 'tidak kelihatan seperti mengandung'.-Sinar Harian