Sabtu, 29 Oktober 2016

Julia Perez Jadi Miskin Akibat Tanggung Kos Perubatan Kanser Rahim

Kanser servick atau lebih dikenali dengan kanser rahim yang di hidapi oleh artis popular Indonesia Julia Perez 36 tahun yang dikatakan telah menggunakan seluruh harta dan duit simpanannya untuk menampung perbelanjaan pembedahan dan perubatan beliau yang di lakukan di Singapura.

Di nyatakan bahawa jumlah pembiayaan yang dikeluarkan bagi menjalani beberapa pembedahan yang dilakukan telah menelan kos melebihi dari seratus ribu ringgit dengan 6 pembedahan dan beberapa terapi.

Di petik dari sumber berikut pembiayan pembedahan yang dilakukan Julia Perez mengikut mata wang Malaysia.

Pembedahan pertama RM 10 Ribu
Pembedahan ke dua RM 15 Ribu
Pembedahan ke tiga RM 18 Ribu
Pembedahan ke empat RM 20 Ribu
Pembedahan ke lima RM 25 Ribu
Pembedahan ke enam RM 27 Ribu

Sementara pembiayaan Etrapi yang dilakukan sepanjang perubatan berjumlah RM 20 Ribu, pekara inilah yang dikatakan membuat Jupe bekas isteri pemain bola sepak Gaston Castano menjadi miskin.

Ruben Onsu, rakan paling rapat dengan Jupe menceritakan, akibat dari menampung kos pembiayaan perubatan Jupe, wang tabungan Jupe di ATM hanya tinggal beberapa ringgit sahaja, kata Ruben menunjukkan mimik muka sayu mengenang nasib malang sahabatnya itu.

Beberapa sahabat dari kalangan artis yang mengenali Jupe cuba membantu untuk meringankan bebannya itu, akan tetapi jupe berkeras untuk tidak menerima sumbangan tersebut.

Info terkini mengenai Jupe, dia di katakan telah memiliki hutang akibat tunggakan kereta Toyota Alphad, Apateman, dan sewa rumah.

Malah keadaannya lebih teruk apabila dia ditagih debt collector,” ujar Ruben.

Kenapa Jupe Kena Kanser Serviks? Dipetik dari Wikipedia.org, kanser leher rahim atau disebut juga kanser serviks adalah sejenis kanser yang 99.7 peratus disebabkan oleh human papilloma virus (HPV) onkogenik, yang menyerang rahim.