Kejam! Suami Sumbat Kayu Pencanai Ke Dubur Isteri Hingga Hampir Maut.

Seorang wanita hampir maut apabila suaminya bertindak kejam dengan memasukkan kayu pencanai ke dalam dubur wanita itu kerana didakwa mandul.

Wanita berusia 38 tahun itu dimasukkan ke Hospital Kolej Perubatan Kerajaan Dr Sushila Tiwari di Haldwani, Uttarakhand, utara India selepas mengadu sakit perut teruk.

Pasangan suami isteri yang berasal dari Nepal itu datang ke hospital bersama-sama selepas mangsa sakit perut selama beberapa hari.

Doktor pada mulanya menjalankan ujian X-ray tetapi mendapati tiada sebarang kesan kecederaan di dalam perut wanita berkenaan.

Akhirnya sepasukan lima doktor melakukan pembedahan dan terkejut apabila menemui kayu pencanai sepanjang 40 sentimeter di dalam usus wanita itu.

“Kami sangat terkejut. Kami tidak pernah melihat kejadian seperti ini, kami hanya dapat melihat bayang-bayang kayu di x-tray, setelah membuat pembedahan kami menemui kayu di dalamnya” kata Dr Kedar Singh Shahi, seorang pakar bedah di hospital itu.

“Kerosakan dalaman yang di alami sangat serius dan dia boleh meninggal dunia. Saiz kayu pencanai adalah sekitar 40cm panjang , itu adalah merupakan saiz yang besar untuk dimasukkan ke dalam badan manusia. “katanya

Wanita itu pada awalnya enggan untuk mejelaskan bagaimana kayu itu boleh masuk ke dalam duburnya.

Keadaan mangsa sehari selepas pembedahan, dia dilihat dalam keadaan trauma dan takut bercakap dengan sesiapa serta kerap menangis, doktor yang merawat mula melawat beliau dan cuba meminta beliau menceritakan apa yang berlaku.

Setelah puas di pujuk , mangsa berkata bahawa dia tidak subur (mandul) dan dia kerap di seksa oleh suaminya kerana hal itu, pada beberapa hari yang lalu suaminya balik kerumah dalam keadaan mabuk.

Mangsa di pukul sebelum kayu pencanai itu disumbat masuk ke dalam duburnya dan mengugut untuk membunuhnya jika dia memberitahu sesiapa yang mengenalinya.

Tidak hanya itu, mangsa juga turut di kunci di dalam bilik hingga keadaannya semakin teruk, kemudian beliau di bawa suaminya ke hospital.

Beliau dibawa ke hospital 3 hari selepas kejadian tersebut, bagaimanapun tertuduh dilaporkan hilang selepas pihak hospital melakukan penyiasatan ke atas mangsa.


Setelah di pujuk pihak hospital memaklumkan kejadian itu kepada pihak polis dan Naib Pengerusi NCW mula menyiasat perkara itu.
Wartawan Jalanan. Dikuasakan oleh Blogger.